Laksanakan Dam Haji/Umrah Untuk Diri Sendiri Bagi Menyempurnakan Ibadah Anda

Firman Allah SWT:

Maksudnya: “Dan sempurnakanlah ibadah Haji dan Umrah kerana Allah, maka sekiranya kamu dikepong (dan dihalang daripada menyempurnakannya ketika kamu sudah berihram, maka kamu bolehlah bertahallul serta) sembelihlah dam yang mudah didapati, dan janganlah kamu mencukur kepala kamu (untuk bertahallul), sebelum binatang dam itu sampai (dan disembelih) di tempatnya.

Maka sesiapa di antara kamu sakit atau terdapat sesuatu yang menyakiti di kepalanya (lalu ia mencukur rambutnya), hendaklah ia membayar fidyah. Iaitu berpuasa, atau bersedekah, atau menyembelih dam. Kemudian apabila kamu berada kembali dalam keadaan aman, maka sesiapa yang mahu menikmati kemudahan dengan mengerjakan Umrah, (dan terus menikmati kemudahan itu) hingga masa (mengerjakan) ibadah Haji, (bolehlah dia melakukannya kemudian wajiblah dia) menyembelih dam yang mudah didapati.

Kalau dia tidak dapat (mengadakan dam), maka hendaklah dia berpuasa tiga hari dalam masa mengerjakan Haji dan tujuh hari lagi apabila kembali (ke tempat masing-masing). Semuanya itu adalah sepuluh (hari) yang cukup sempurna. Hukum ini ialah bagi orang yang tidak tinggal menetap (di sekitar) masjid Al-Haraam (Makkah).

Dan hendaklah kamu bertaqwa kepada Allah, dan ketahuilah bahawasanya Allah Maha berat balasan seksa-Nya (terhadap orang-orang yang melanggar perintah-Nya).”

(Surah al-Baqarah: 196)

KINI MUDAH DENGAN
PENYERTAAN SECARA ONLINE!

5 PROSES PELAKSANAAN
BADAL HAJI BERSAMA KAMI

  1. Daftar Borang Dam Haji/ Umrah
  2. Pembayaran
  3. Pengesahan Pendaftaran
  4. Sembelihan Dam Haji/Umrah Dilaksanakan
  5. Laporan Gambar & Video Disediakan

PERINGATAN

  1. Pelaksanaan Dam Haji/Umrah akan dilaksanakan selepas Hari Raya Aidiladha (10 Zulhijjah) dan selepas Hari Tasyrik (11, 12 & 13 Zulhijjah)
  2. Pelaksanaan akan diuruskan oleh wakil Fitrah Ummah yang merupakan orang permukiman Mekah sejak 6 tahun
  3. Laporan bergambar & video akan diberikan kepada peserta sebegai bukti pelaksanaan sembelihan Dam Haji/Umrah telah dijalankan
  4. Sijil Digital/Softcopy akan diberikan kepada peserta

Pakej Yang Disediakan Oleh Pertubuhan Fitrah Ummah

Seekor Kambing RM 550 sahaja

BORANG PENDAFTARAN DAM HAJI/ UMRAH

DAM HAJI

RM550.00

Billing details

SENARAI NAMA PESERTA

Additional information

Your order

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal RM0.00
Order Total RM0.00
  • Pay with your credit card via Stripe.